helsetjenester

Personvernerklæring

Ansvarlig databehandler

Jeg er registrert naturterapeut MNNH og driver min virksomhet ved Helsesenter i Bergen. Jeg selv er ansvarlig databehandler for person- og helseopplysninger som innhentes i en behandlingssituasjon eller ved besøk på mine nettsider.

Personopplysninger fra behandlingssituasjon

Opplysninger til bruk i behandlingen i form av helseopplysninger pasienten selv oppgir

  • opplysninger om helse og tidligere behandling og eventuell medisinering, i den grad slike opplysninger er nødvendig/til hjelp i behandlingsopplegget
  • øvrige personlige forhold, i den grad slike opplysninger er nødvendig/til hjelp i behandlingsopplegget

Hvordan behandles personopplysningene

  • behandling av helseopplysningene vil bestå av å registrere/notere ned nødvendig informasjon som gis muntlig når pasienten er til behandling/oppfølging og lagring av denne informasjonen i digitalt arkiv/journalsystem (Hano)
  • for at den ansvarsforsikring jeg har gjennom mitt medlemskap i NNH – Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon – skal være gyldig etter avsluttet behandling, arkiveres person- og helseopplysninger inntil 5 år. Dersom ønskelig slettes og makuleres person- og helseopplysninger umiddelbart, når det ikke lengre er behov for disse opplysningene i den terapeutiske behandlingen pasienten får eller når terapeutisk behandling og/eller pasientforhold endelig avsluttes.
  • helseopplysninger som lagres i digitalt arkiv/journalsystem (Hano) er for de terapeuter ved Helsesenter i Bergen og som benytter timebestillingssystemet Hano
  • alle terapeuter tilknyttet Helsesenter i Bergen har taushetsplikt i forhold til opplysninger de får kjennskap til i forbindelse med sitt arbeid på senteret
  • Helsesenter i Bergen har databehandleravtale med Hano AS som drifter det digitale timebestillings- og pasientjournalprogrammet. Hano AS er underlagt den samme taushetsplikt som terapeuter tilknyttet Helsesenter i Bergen

Formålet med behandling av personopplysninger

  • behandle/følge opp pasienten på best mulig og forsvarlig måte i tråd med hensikten med pasientforholdet

Pasienter blir gjort kjent med at det er frivillig å samtykke til innhenting av personopplysninger, og at de når som helst kan trekke sitt samtykke tilbake.

Pasienter blir informert om og gjort klar over sine rettigheter som registrert etter personvernforordningen, for eksempel pasientens rett til å kreve innsyn eller retting av egne personopplysninger.

Personopplysninger fra besøk på mine nettsider

Det er kun jeg selv som har tilgang til informasjon innhentet fra nettsidene knyttet til min virksomhet.

Dersom besøkende legger inn kommentarer på sider som tillater det, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Kontaktskjemaer

Dersom du sender en henvendelse via digitalt kontaktskjema, registrerer jeg kontaktinformasjonen du selv oppgir, slik at jeg kan ta kontakt med deg igjen.

Informasjonskapsler – cookies

Informasjonskapsler – eller cookies – er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne og gjør at jeg kan se hva du trykker på, hvordan du navigerer på nettsiden samt hvordan innholdet på nettsiden presterer. Videre samler jeg blant annet inn informasjon om navigasjon, tid for besøk, hvilken nettleser du bruker og så videre. Dette gjør jeg slik at jeg best mulig kan tilpasse innholdet på nettstedet til deg som bruker. De fleste nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, osv.) er stilt inn til å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapslene ikke blir akseptert. Jeg gjør oppmerksom på at dette kan medføre at svært mange nettsider ikke lenger vil fungere som de skal.

Hvis du vil fjerne informasjonskapsler (cookies) fra datamaskinen, kan du bruke disse veiledningene:

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvor lenge jeg oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at jeg kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger jeg har om deg

Du kan be om at jeg sletter alle personopplysninger jeg har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger jeg er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor jeg sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.