homøopati

Den plagsomme pollenallergien

Blomstrende vårblomster signaliserer begynnelsen av våren, men for mange betyr de også starten på en plagsom allergisesong.

Stadig flere reagerer allergisk på proteiner som finnes i pollen fra enkelte trær og noen typer gress. Immunforsvaret aktiveres, og det oppstår en betennelsesreaksjon i nese og/eller øyne.

Typiske symptomer er kløende, rennende øyne, nysing, rennende nese, hoste og pustebesvær. Mange opplever i tillegg tretthetsfølelse og uutholdelig kløe i gane, hals og øreganger.

Hva kan du selv gjøre?

Allergikere trenger ofte en mangesidig tilnærming.

  • Vær føre var. Dersom du gjør tiltak før symptomene utvikler seg, kan du forhindre at symptomene kommer ut av kontroll. Dette vil også redusere behovet for allergimedisiner.
  • Finn ut hvilke allergener som forårsaker dine symptomer og legg merke til når symptomene dine starter.
  • Unngå eksponering for allergener. Hold vinduer lukket både hjemme og i bilen når pollentettheten er høy. Dersom du har vært utendørs, dusj og bytt klær for å forhindre kontinuerlig eksponering for pollen.
  • Skift putevar og annet sengetøy ofte, og tørk klesvasken innendørs eller i tørketrommel.

Hva kan naturterapeuten gjøre?

Mange oppsøker homøopat ved pollenplager. På grunnlag av dine individuelle symptomer, vil terapeuten finne det best egnede homøopatiske midlet – det midlet som best samsvarer med hvordan ubehaget med kløende øyne og rennende nese oppleves. En allergiker med kløende øyne og kraftig irritasjon vil få et annet homøopatisk middel enn en der rennende nese og øyne er mest fremtredende.