Mannehelse

 

Vi snakker ofte om kvinnehelse, men hvordan står det til med mannehelsen?

prøver å få av lokket

Menn har en tendens til å legge lokk på helsemessige plager…

Undersøkelser viser at menn i stor grad overser symptomer på sykdommer og vegrer seg for lenge før de oppsøker lege eller annen terapeut. En konsekvens av dette er en mer usunn levemåte og at menn utvikler unødvendige plager og smerter og økt risiko for sykdom og for tidlig død. Ifølge Folkehelseinstituttet er to av tre som begår selvmord i Norge, menn.

Menn deler sjelden sine innerste følelser og tanker med andre. I stedet kapsler vi inn vår emosjonelle side og legger lokk på helsemessige plager, seksuelle drifter, økonomiske problemer, angst, sorg og smerte til det siste. Ikke sjelden fører slikt til depresjon, mangel på energi, ensomhet og opplevelsen av å være uten venner og nettverk. I tillegg kan man i alle miljøer oppleve mekanismer som utstøting, avvisning, mobbing, overgrep og krenkelser.

Sammen med sosioøkonomiske faktorer, kan kjønnsbestemte stereoptypier dessverre føre til at det går hardt ut over helsen til gutter og menn.

timebestilling på nett

20 % rabatt for studenter og seniorer

Når menn når en viss alder er det flere som opplever problemer med prostata, tap av seksualdrift, erektil dysfunksjon, infertilitet, søvnløshet, følelsesmessige endringer (angst eller depresjon) og lavere energi. Blære-/urinproblemer kan også oppstå, og mange må opp om natta for å tisse.

Etter hvert som menn blir eldre, opplever de også oftere problemer med rygg, nakke og knær, søvnløshet, muskelspenninger og idrettsskader – problemer som tidligere «gikk over» etter en stund. Restitusjonstiden blir rett og slett lenger med alderen.

naturterapi

Homøopati, massasje og aromaterapi

Som terapeut og godt voksen mann er jeg spesielt opptatt av menns fysiske og mentale helse og tilbyr homøopatisk behandling, massasje og aromaterapi som påvirker hele organismen. Homøopati og aromaterapi brukes ved spesifikke plager – både akutte og kroniske. Massasje øker blodsirkulasjonen og forbedrer smidighet og bevegelsesevne i muskler og vev.

Både homøopati, massasje og aromaterapi påvirker den generelle helsetilstanden og kan benyttes av gutter og menn i alle aldre. Behandlingsformene er skånsomme og stimulerer kroppens funksjoner og sensibilitet, uten risiko for alvorlige bivirkninger. Selve behandlingssituasjonen skaper i tillegg en fin ramme for samtaler i trygge omgivelser

timebestilling på nett

20 % rabatt for studenter og seniorer

konsultasjon

 

Noen å snakke med?

Ut fra faglig kompetanse og erfaring fra eget levd liv, mener jeg å ha en viss forutsetning for å kunne sette meg inn i og forstå problemstillinger som dukker opp i et livsløp fra ung til eldre mann. Ut fra egne erfaringer – som gutt og mann, som bror, kjæreste, ektemann og samboer, som far og bestefar, onkel og kollega – vet jeg hvor viktig det er å kunne møte likesinnede i vanskelige perioder.

Jeg ønsker derfor å skape et alternativ – et rom der man kan få luftet problemstillinger, på egne vilkår og i trygge rammer – der ingenting verken er for dumt å stille spørsmål ved eller for flaut å snakke om. Et rom der man ikke er tilgjengelig for omverden. Et rom der man kan slå av telefonen, ta en pause fra sosiale medier og nyheter. Et rom der man kan slappe av og puste ut, skjermet fra ytre stress.

Vi trenger alle noen som kan lytte og forstå hva man prøver å uttrykke. Vi trenger alle noen å være stille sammen med.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale eller rådføring.

På Helsesenter i Bergen er vi flere terapeuter med ulike tilbud som kan være gunstig for en helsemessig bedre hverdag.

timebestilling på nett

20 % rabatt for studenter og seniorer

Relaterte nettressurser

Relaterte artikler