Massasje

 

Massasje påvirker og stimulerer nerveceller i kroppens muskler og vev og kan være til hjelp både ved psykisk ubalanse og fysiske plager.

massasje
Foto: AdobeStock

 

Fysiske belastninger, skader eller psykisk traume og stress kan føre til unødige blokkeringer og spenninger i kroppens muskler og vev. De spente partiene blir ofte ømme og smertefulle, og kroppens selvregulering og restituering hemmes. Da kan massasje være tingen.

Behandlingen gis som dyp muskelmassasje eller lettere avspenningsmassasje – alt etter behov og helsetilstand. Massasjen løser opp spente partier og fører til avspenning og bedre funksjonalitet.

Ved de lengre massasjebehandlingene behandles rygg, skuldre, bryst, mage, nakke, overarmer, sete, lår og legger. Ved kortere timer behandles mer avgrensete områder – for eksempel rygg, armer og nakke eller lår og legger.

 

timebestilling på nett

 

20 % rabatt for barn, studenter og seniorer

 

Massasje er en skånsom behandlingsform som stimulerer kroppens sensibilitet, uten risiko for alvorlige bivirkninger.

massasje
Foto: AdobeStock

 

Konsultasjon/anamnese

For å kunne velge riktig induviduell behandling kartlegges nøkkeldata fra sykdomshistorien, sykdommer i familien og nåværende symptomer under første konsultasjon/anamnese. Aktive symptomer, sykdomshistorikk og arvelig påvirkning vil danne grunnlaget for valg av behandling. Både fysiske, mentale og emosjonelle symptomer og sensasjoner tas med i anamnesen.

Massasje øker blod- og lymfesirkulasjon, strekker muskler og løser opp arrvev, øker bevegelse i leddene og stimulerer nervesystemet. Massasje øker tilstrømning av næringsstoffer og tømming av avfallsstoffer i muskler og vev. Massasje stimulerer de sensoriske reseptorene i huden og det underliggende vevet. Jfr. NOU 1998:21 Alternativ medisin

Avspenningsmassasje

er en lettere massasje uten dyptgående grep. Teknikken er mer overfladisk og passer godt dersom du bare ønsker å slappe av eller har smertefulle og ømme muskler. I visse tilfeller tilsettes eteriske oljer for økt effekt.

massasje
Foto: AdobeStock


Stress og mange krav i hverdagen kan ofte føre til mer alvorlige plager, uro og smertefulle spenninger. Ved hjelp av rolige og avspennende bevegelser i et stille rom – uten å være tilgjenglig for annet en god time – vil massasjen kunne få deg til å koble ut og slappe av. Du får en psykisk pause som kan skape grunnlag for en positiv forandring.

 

timebestilling på nett

 

20 % rabatt for barn, studenter og seniorer

 

Dyp muskelmassasje

består av strykning, knaing, tøyning og friksjon, samt trykk, vridninger og strekk av muskler og vev. Som navnet tilsier, går denne massasjen dypere inn i muskler og vev.  Du vil kjenne det godt, men styrken tilpasses individuelt slik at massasjen ikke oppleves som ubehagelig. Også her tilsettes i visse tilfeller eteriske oljer for økt effekt.

massasje
Foto: AdobeStock

 

Stram muskulatur fører til dårlig blodgjennomstrømming og nedsatt sirkulasjon. Uønskete avfallsstoffer hoper seg opp, og musklene blir mindre tøyelig, ofte med smertefulle områder og punkter. Ved hjelp av massasjegrep, tøyninger og vridninger som går dypere inn i vevet, fører behandlinga til økt gjennomstrømming og kjappere gjenoppretting av musklenes elastisitet.

Neurowave Tapper™

Dersom hensiktsmessig, supplerer jeg i enkelte tilfeller massasjen med tapping (taponement) ved hjelp av en mekanisk Neurowave Tapper™ som skaper vibrasjon og mekaniske bølgebevegelser i soner og ømme punkter, slik at blodgjennomstrømming og sirkulasjon blir ytterligere forbedret.

NeurowaveTapper

 

Påkledning under behandling

Ved bruk av Neurowave Tapper™ kan du være påkledd med ledige klær eller tildekket. Ved muskel- eller avspenningsmassasje er det en fordel at områder som skal behandles, ikke er tildekket.

Se egne rutiner ved behandling av barn og ungdom.

Kontraindikasjoner

Jeg gir ikke dyp muskelmassasje eller tapping med Neurowave Tapper™

  • ved akutte inflammasjoner
  • ved blødersykdom
  • ved nylig kortisoninjeksjon
  • ved maligne sykdomstilstander

Ved allergier unngås bruk av eteriske oljer.

 

Se også

NAFKAM: Massasje – Virker det? Er det trygt?